HSP (hooggevoeligheid)


Training “beter omgaan met
hooggevoeligheid” (7x)
Deze training is bedoeld zowel voor mensen die zelf hooggevoelig zijn of die een kind of partner hebben die hooggevoelig is.

De training HSP (High Sensitive Person)is gebaseerd op de onderzoeksresultaten uit 1997 van de Amerikaanse psychologen Elaine Aron en Jerome Kagan.

Zo'n 15% van de mensen kan als hoogsensitief beschouwd worden. Het is geen stoornis, maar het zenuwstelsel is anders georganiseerd. Een hooggevoelig persoon neemt veel meer prikkels waar en de verwerking daarvan door de hersenen verloopt ook anders. Hierdoor ontstaan vaak problemen met de omgeving en voelen mensen die hooggevoelig zijn, zich soms onbegrepen. Hooggevoeligheid is een eigenschap waar je mee wordt geboren en is waarschijnlijk ook erfelijk. Soms is het gecombineerd met hoogbegaafdheid of paranormale begaafdheid.

Via deze training leer je beter voor jezelf te zorgen, de valkuilen te vermijden en de rijkdom die HSP ook geeft, beter te benutten.

De training bestaat uit uitgebreide informatie, testen en energetische oefeningen.

Er wordt uitgegaan van het hart als waarnemingsorgaan. Onderdelen zijn: bescherming en reiniging van je energetisch systeem, omgaan met negativiteit (zowel van jezelf als van de omgeving), verhoging van frequentie gekoppeld aan beter aarden en meditatieve oefeningen.

Ook wordt aandacht besteed aan voeding en slaappatronen.

info: mail: sarah.elfenbein@ziggo.nl
tel. 06-53217460

Radio-interview over HSP 25 september 2015